Bonjour, on est à Lyon!
Ήρθαμε για να ζήσουμε όσα είδαμε στο μάθημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Και για να χρησιμοποιήσουμε όσα μάθαμε. Και ήρθαμε αποφασισμένοι!
Η βόλτα μας ξεκίνησε από τη Vieux-Lyon. Δε θα μπορούσε να ξεκινήσει από κάπου αλλού!
Πρόκειται για τη γραφική παλαιά πόλη, με κτίρια που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και τελεί υπό την προστασία της Unesco.
Για να πάρουμε δυνάμεις φάγαμε από μία «παραδοσιακή» Carambar. Κι επειδή χρειαστήκαμε ακόμη περισσότερη ενέργεια – μην ξεχνάμε ότι προερχόμαστε κι από θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστικό ρόλο – επισκεφτήκαμε τον Πειρατή… Εκεί αγοράσαμε τις απαραίτητες προμήθειες, ευτυχώς η βοηθός του Πειρατή μιλούσε γαλλικά!
Στη Vieux-Lyon χαιρετήσαμε τον Guignol, γνωρίσαμε το σύστημα με τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα και μετά διασχίσαμε τη γέφυρα πασαρέλα προκειμένου να φτάσουμε στη Fresque des Lyonnais. Μια μεγάλη τοιχογραφία με τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Λυών, καλύπτοντας 2000 έτη ιστορίας! Χάρη στις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει από το μάθημα, καταφέραμε να αναγνωρίσουμε σχεδόν όλους τους «κατοίκους» της τοιχογραφίας.
Στο τέλος μιας τόσο μεγάλης μέρας, μας περίμενε μια λαχταριστή πίτσα στην πλατεία Bellecour. Ξέρετε… η τεράστια πλατεία με το άγαλμα που το συνοδεύει η στενάχωρη ιστορία. Α, εκεί μας περίμενε και η φανφάρα για να χορέψουμε λιγάκι!