Η ώρα του τρύγου!
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου επισκεφτήκαμε το πολιτιστικό πάρκο Κερατέας. Παρακολουθήσαμε τη διαδικασία οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια!
Μπήκαμε στους αμπελώνες του πάρκου για να μαζέψουμε τα σταφύλια στα κοφίνια μας και αφού τα μεταφέραμε στο πέτρινο πατητήρι ξεκινήσαμε το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο μούστος!
Στην ξύλινη στροφιλιά βγάλαμε και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια, ενώ το βαρέλι μας ήταν έτοιμο να δεχθεί τον μούστο! Στο εμφιαλωτήριο σφραγίσαμε το μπουκάλι και στο τέλος φτιάξαμε σταφιδόψωμο!